Přejít na hlavní obsah

Letošní MUNI DAY slibuje sport, zábavu i poznání a účast všech fakult

Sportovní i společenské setkání napříč celou univerzitou nabídne druhý ročník MUNI DAY. Na 16. května, kdy se akce uskuteční, bylo vyhlášeno rektorské volno pro všechny studující. Zaměstnanci se mohou zúčastnit po domluvě s vedoucím.

Bohatý program v Univerzitním kampusu Bohunice je určen pro všechny studenty i zaměstnance. Jde o výjimečnou příležitost potkat se společně a přilákat do kampusu i ty, jejichž fakulty či pracoviště sídlí v centru města. Na sportovní i kulturní program je však nutné se z kapacitních i bezpečnostních důvodů předem registrovat.

Příznivci pohybového využití budou mít na výběr z nabídky individuálních i skupinových sportů. V pohybové tělocvičně fakulty sportovních studií čekají na zájemce lekce Jogalates, Street Dance, Latino Dance, ale třeba také trendy současného fitness v podobě intenzivního intervalového tréninku Total Body Work. Kruhový trénink pro začátečníky lze pro změnu absolvovat v posilovně. Úpolová tělocvična láká na protažení celého těla. Na posílení zad se zaměří lekce Fit Office jógy, ulevit tělu od dlouhodobého sezení napomůže Lunch Jóga.

Pokud jde o skupinové sporty, sportovní klání se odehrají ve volejbalu, badmintonu a florbalu. Zájemci o volejbal musí vytvořit smíšené šestičlenné družstvo se zastoupením alespoň dvou žen, do turnaje tým registruje kapitán. Badmintonový turnaj ve čtyřhře bude mít dvě kategorie: pro začátečníky a pokročilé. Úroveň si určí soutěžící sami. Zúčastnit se může (po registraci) až 24 dvoučlenných týmů. Třešničkou na dortu bude ve 14 hodin v Hale míčových sportů florbalové derby, v němž se utkají tým kampusu s rektorátem a fakultami ze středu města. V praxi tak změří své síly fakulty kampusu (lékařská, přírodovědecká, fakulta sportovních studií), farmacie a ekonomicko-správní fakulta proti rektorátu ve spojení s pedagogickou fakultou, fakultou sociálních studií, fakultou informatiky, filozofickou fakultou a právnickou fakultou. S výstižným názvem letošního derby CAMPUS vs. CITY a claimem „Síla se probouzí“ tak bude i letos o co hrát. Jde o prestižní souboj, který mezi účastníky rezonuje ještě na startu nového akademického roku a je to zjevné nejen z taktických porad na trénincích obou týmů, které již intenzivně probíhají.

Pro účastníky prahnoucí po poznání se otevřou dveře Anatomického muzea a laboratoří přírodovědecké fakulty a fakulty sportovních studií. Za zmínku jistě stojí i exkurze do SIMU (Simulační centrum Lékařské fakulty MU), které je nejmodernějším simulačním centrem ve střední Evropě a má vybavení podobné jako reálná nemocnice. Rovněž na návštěvy laboratoří, muzea i SIMU bude třeba se předem registrovat.

MUNI DAY má vedle sportu a prohlídek i významný kulturní a společenský rozměr. Zábava se rozproudí celým kampusem – uvnitř budov i venku. Nebude chybět gastro zóna, představí se různá pracoviště univerzity (Středisko Teiresiás či Univerzita třetího věku) či studentské spolky a filozofická fakulta slibuje Antický sportovní den Samuni, přibližující sportovní disciplíny antického Řecka. Na řadu přijdou i starověké deskovky či anglické divadlo v podání souboru The GWP. Z dalšího programu se lze těšit také na MUNI BAZAR nebo prezentaci knihoven Masarykovy univerzity.

Program MUNI DAY odstartuje už v ranních hodinách a slibuje zábavu na celý den. Proto se nezapomeňte registrovat, ať už hodláte sportovat, nebo si jen jako pozorovatel užít atmosféru. Ke spuštění registrací dojde ve čtvrtek 11. dubna v 15 hodin.

V „předvečer“ MUNI DAY, ve středu 15. května od 15 hodin, se v areálu kampusu uskuteční sportovní událost pro širokou veřejnost – MUNI RUN. 
„Jsem moc rád, že se MUNI RUN posunul z oblasti snění do reality. Jsem přesvědčen o tom, že prvním ročníkem položíme základ další tradiční akce, která bude propojovat členky a členy akademické obce celé Masarykovy univerzity i její příznivce z řad široké veřejnosti, včetně dětí a juniorů. Co mě těší obzvláště, je fakt, že běh bude benefiční a že účastí na něm podpoříme naše univerzitní Dobrovolnické centrum MUNI POMÁHÁ. Společně se všemi kolegyněmi a kolegy, kteří se na přípravě MUNI RUN podílejí, se těším na setkání se všemi příznivci běhu a zdravého životního stylu. Věřím, že v tomto symbolickém prologu MUNI DAY všichni poběžíme o 105,“ vyjádřil se k akci prorektor pro internacionalizaci Petr Suchý.

Hlavní novinky